Wat is dat eigenlijk... Overgave?

Goede vraag… Overgave… Wat is dat eigenlijk? Betekent dat, dat je je overgeeft aan alles wat er gebeurt, want je hebt er toch geen controle over  en dat je daar dan een soort slachtoffer van bent? Want je kan er niks aan doen, want het gebeurt allemaal gewoon?
Nee, dat is voor mij niet wat overgave inhoudt. Ja er gebeurt van alles , waar je geen controle over hebt en Nee, je hoeft daar geen slachtoffer van te zijn.

Overgave is Aanvaarden
Overgave is voor mij aanvaarden… Aanvaarden wie ik ben, hoe mijn lichaam eruit ziet, hoe mijn leven er uit ziet, welk werk ik op dit moment doe, wie mijn partner is, wie ik mis in dit leven, waar ik woon en welke beperkingen mijn leven op dit moment heeft.
Overgave betekent ook bewust zijn van jouw gevoel, jouw emoties en jouw intuïtie. En aanvaarden dat je voelt wat je voelt. Niks wegdrukken, maar alles kunnen laten zijn wat zich in jou aandient.

Overgave is Loslaten
En dat doe je niet door hard te werken en te denken ‘Ik moet aanvaarden, ik moet hier ok mee zijn’, want dat zorgt alleen maar voor meer spanning. Als je merkt dat je een situatie niet kan aanvaarden, dan aanvaard je dat je het niet kan aanvaarden. Het sleutelwoord is dan loslaten… Laat los wat je denkt te moeten doen, laat los wat je er allemaal van vindt, laat de controle los, laat los wie je denkt dat je bent, laat los wie je denkt dat je moet zijn, laat alles los en wees aanwezig … In je lichaam en in dit leven.

Overgave zorgt voor een sterk immuunsysteem
Alleen dan kan er rust en ontspanning in het lichaam ontstaan, alleen dan kun je helemaal in dit het moment zijn, alleen dan kun je bij jezelf komen. En wanneer jouw lichaam rust heeft en kan ontspannen en niet meer op scherp hoeft te staan, dan heeft het weer meer ruimte om het immuunsysteem sterk en gezond te houden.

Gratis meditatie
Wil jij ervaren hoe het is om in overgave te zijn, al is het maar voor een moment? Download dan hieronder de gratis de meditatie.