Meditatieproeftuin

Levens-Weg-Wijzer Meditaties

Deze korte ‘cursus’ bestaat uit 7 bijeenkomsten. We komen 1x per week bij elkaar om kennis te maken met een meditatie en deze wordt ook meteen opgenomen. Deze oefen je dan een paar keer thuis en dan gaan we naar de volgende… Op deze manier heb je opnames van verschillende meditaties en kun je ervaren welke meditatie het beste werkt om jou in het hier en nu te trekken.

 

We behandelen de volgende modules:

Module 1: Lichaamsmeditatie
Bijna iedereen kent wel de body sweep om met je aandacht door je lichaam te gaan. Maar dat is niet altijd voldoende om werkelijk in je lichaam aan te komen. De eerste module gaan we hier mee bezig… Aankomen in het lichaam.
 
Module 2: Latifa meditatie
Deze meditatie komt uit de Soefi traditie en behandelt de 7 stappen van transformatie mbv plekken op het lichaam. Tijdens de meditatie leg je je handen op deze plekken en voel je wat daar leeft. Dit zorgt voor een betere verbinding met je lichaam en mooie inzichten om weer stappen te zetten in je eigen ontwikkeling.
 
Module 3: Balansmeditatie
Het leven gaat over balans:
Balans tussen aandacht voor jezelf en aandacht voor anderen, balans tussen gevoel en ratio, balans tussen verbonden zijn met het ‘hogere’ en met beide benen op de grond staan en ook balans in je lichaam (fysiek en energetisch). Met de laatste twee gaan wij aan de slag tijdens deze meditatie.
 
Module 4: TwinHearts Meditatie
Deze meditatie komt uit de Pranic Healing opleidingen. Dit is een prachtige meditatie voor het openen van het hart en de kruin, jezelf energetisch schoon te maken en om je eigen trilling te verhogen.
 
Module 5: Power Meditatie
Deze meditatie wordt veel gedaan door mediums en healers vanuit het Spiritualisme. Deze meditatie versterkt en vergroot jouw eigen innerlijke kracht en gevoeligheid en het versterkt de verbinding met alles wat er is.
 
Module 6: Stiltemeditatie
In stilte zitten, de stilte horen en werkelijk even helemaal alleen met jezelf zijn. Dan wordt duidelijk wat er allemaal in je omgaat, qua gedachten en emoties. Daarmee durven en kunnen zitten kan heel veel voor je doen. Het maakt duidelijk, het maakt schoon en het maakt krachtig en eigen.
 
Module 7: Visualisatiemeditatie
Deze laatste module ga je ervaren wat een visualisatiemeditatie voor je kan betekenen. Energie volgt aandacht, dus als jij visualiseert, zal de energie daar ook naartoe gaan.
 
Iedere week doen we gezamenlijk een meditatie die wordt opgenomen, zodat je thuis verder kan oefenen.

Data: nader te bepalen

Lokatie: Jan Palachstraat 1 in Haarlem

Kosten: €175