Wie ben ik en waarmee kan ik je helpen?

Hoi, ik ben Bianca Kuik,

Ik weet als geen ander hoe het is met een chronische aandoening door het leven te gaan. Vanaf de eerste menstruatie was mijn leven een aaneenschakeling van pijnperiodes, het begon met 1,5 week per maand pijn tot op het hoogtepunt met minimaal 3 van de 4 weken pijn. En ik ging door met mijn full-time baan en sociale leven. Ik leefde op wilskracht en ik bleef mezelf pushen om vooral door te gaan en niks van mijn leven op te geven. Behalve 3 dagen in de maand… Dan kon ik ondanks alle pijnstillers niet op mijn benen staan en lag ik in bed en sliep vooral heel veel. Na jaren bij verschillende huisartsen en specialisten te zijn geweest, kreeg ik In 1997 de diagnose endometriose en het klinkt heel cliché … maar op dat moment stortte mijn wereld in. Ik was 25 en ik had geen idee of ik ooit nog kinderen zou kunnen krijgen.

Helaas heeft het mij een aantal jaren gekost om te beseffen dat ik het op wilskracht niet ging redden. Ik werd steeds vermoeider en had steeds minder energie, waardoor in eerste instantie mijn sociale leven steeds kleiner werd. Mijn werkende leven probeerde ik zo lang mogelijk in stand te houden, ookal haalde ik daar het minste plezier en energie uit.

2004 was voor mij het keerpunt. Ik was 32 jaar en ik ontdekte een vorm van kynesiologie, waardoor ik mezelf en mijn lichaam steeds beter leerde kennen en begrijpen. Dat was het eerste moment waarop ik begreep dat de fysieke pijn misschien wel een hele andere oorzaak had dan ik tot dan toe dacht. Na een half jaar had ik al veel minder pijnstillers nodig. Helaas bleven die 3 dagen in maand nog wel de dagen dat ik op bed lag van de intense pijn.

In 2006 raakte ik overspannen. Ik kon het full-time werken niet meer aan. In 2007 begon ik bij een nieuwe werkgever 32 uur in de week te werken. Daarnaast ging mijn (zelf)onderzoek verder en ik ontdekte energiewerk en begon met Intuïtieve Ontwikkeling en Healing. Inmiddels wist ik dat mijn baan niet mijn baan vanuit het hart was, wat ik graag wilde gaan doen. Maar ik zag toen nog geen andere weg, dus ging ik daar mee door, ondertussen wel goed lettend op mijn energie en waar ik dat aan uitgaf. Het werd voor mij steeds duidelijker dat onderliggende issues ook een oorzaak van de fysieke pijnen waren. Ik kreeg een steeds beter contact met mijn lichaam en kon er steeds beter naar te luisteren om de onderliggende issues te achterhalen.

Ook de afgelopen 4 jaar heb ik mijn uitdagingen gehad met mijn lichaam en energie, door een hersenschudding, 2x een whiplash en 2 buikoperaties, waardoor mijn onderzoek en het contact met mijn lichaam zich steeds verder verdiepte.

In deze periode besloot ik om te stoppen met mijn dagelijkse werk en om mijn ervaring te gaan delen met andere vrouwen die worstelen met hun chronische aandoening en het gebrek aan energie wat hier bij komt kijken.

Op dit moment combineer ik alles wat ik geleerd heb: Healing, Mediumschap, Voeding, Coaching, Pulsar Methodiek tot Transformatie, Lichaamswerk, Energiewerk, Body-Mind Therapiën (Helende Reis en The Work) en Traumatherapie (PMA en Mind Eye Power) om het zelfgenezend vermogen van het lichaam tot op celniveau aan te spreken en een boost te geven.
De basis van mijn begeleiding is Lichaamswerk (Door het lichaam te laten vertellen wat er speelt), omdat ik inmiddels ben gaan begrijpen dat het lichaam de poort naar het NU is…

Wil jij weer lekker in je vel zitten en leren hoe je je gezondheid in eigen handen kan nemen met behulp van lichaamswerk en energiewerk? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek: